Over EGOsketch

Om meer te vertellen over EGOsketch beginnen we bij het moederbedrijf Invition. Invition is een IT bedrijf gespecialiseerd in on demand printen van telefoonhoesjes. Toen we begonnen met Invition kwamen we tot de conclusie dat de telefoonhoesjesmarkt niet duurzaam genoeg is. Elk telefoonhoesjesbedrijf koopt zelf haar voorraad rechtstreeks in China. Overal ter wereld zijn bedrijven met dezelfde producten in voorraad. Alles wat niet verkocht wordt, zal uiteindelijk worden weggegooid. Producten in China zijn goedkoop, dus weggooien is het makkelijkst. Als voorraad op één plaats wordt bewaard hoeft er uiteindelijk minder te worden weggegooid.

Het verduurzamen van de telefoonhoesjesmarkt

Om de markt te kunnen verduurzamen moeten we dus alle voorraad op een plaats verzamelen. Met voorraad op één locatie en meerdere bedrijven die uit dezelfde voorraad putten, is het makkelijker om een product uit te verkopen en zal er uiteindelijk minder voorraad overblijven. Dat leidt tot de volgende vraag, als Invition een voorraad aanlegt in Nederland, waarom zouden andere bedrijven dan in Nederland gaan kopen in plaats van rechtstreeks in China? Het is tenslotte goedkoper om rechtstreeks in China te kopen, dus levert dat voor de bedrijven meer geld op. We moesten iets anders doen, iets wat bij rechtstreeks in China kopen niet mogelijk is. Daaruit kwam de beslissing om telefoonhoesjes te personaliseren, geautomatiseerd en met snelle levertijden.

Personaliseren op hoge snelheid en produceren op afroep

Om dit mogelijk te maken is veel moderne techniek en automatisering nodig. We streven ernaar om de snelste te zijn, de hoogste kwaliteit te leveren en onze service zo eenvoudig mogelijk aan andere bedrijven aan te bieden. Wij hebben zelf een platform gebouwd wat automatisch bestellingen van webshops kan ontvangen, de designs controleren en klaar te zetten voor de printsystemen, zonder tussenkomst van mensen. Dit platform wordt elke dag geavanceerder en meer en meer wordt geautomatiseerd. Met deze moderne technieken kunnen we per dag honderden hoesjes bedrukken en versturen, bestellingen geplaatst op werkdagen voor 4 uur worden daarmee vrijwel altijd dezelfde dag verzonden. Wereldwijd.

Op dit moment hebben wij honderden aansluitingen op ons platform, stuk voor stuk bedrijven die allen hun eigen unieke telefoonhoesjes verkopen. Onder deze bedrijven vind je onder andere “design-your-own” websites, merchandise bedrijven, designers en kunstenaars die hun werk verkopen en marketingbedrijven die onze services gebruiken als promotietool.

EGOsketch als een Invition Showcase

Om aan onze klanten te laten zien wat de mogelijkheden van onze software zijn, maar ook om alles over de smartphone markt te leren, hebben wij een aantal showcase websites opgezet. EGOsketch is een van deze showcase websites. Wij vinden het belangrijk dat een showcase een echte werkende webshop is waar veel mensen dagelijks hun hoesjes ontwerpen. Met EGOsketch hebben wij geleerd hoe je een webshop moet runnen, promoten en wat consumenten verwachten. Deze kennis hebben wij geintegreerd in de services naar onze partners om zo de beste shopervaring voor iedereen te kunnen bieden.

Vandaag de dag bestaat EGOsketch inmiddels meer dan 5 jaar. Via deze website hebben wij meer dan 100.000 hoesjes verkocht, bieden wij ruim 500 verschillende hoesjes aan en kunnen wij trots zeggen dat we marktleider op het gebied van gepersonaliseerde telefoonhoesjes zijn. Natuurlijk is dat geen einddoel en blijven wij elke dag innoveren om jou de beste shopervaring te geven.